Rett skuldervidde på dressjakken er alfa og omega for hvorvidt den vil sitte fint på eller ei. Det hele skal se naturlig ut - det vil med andre ord si at bredden på jakken må matche bredden på dine skuldre. Skulderputene skal sitte mer eller mindre kant-i-kant med dine skuldre. Når det kommer til lengden på selve dressjakken så skal den ikke være lenger enn at den dekker (det meste av) rumpen. Ser man på forholdet mellom lengde på jakken og armlengde så sier en velbrukt tommelfinger regel at jakkens ende skal gå i kant med din tommel (skreddere bruker selvsagt andre, mer presise, mål).
 
Valg av dress
 
En god dress er av ull, for eksempel "super 100's" ull (denne benevnelsen, som super 100's, sier noe om tråd densiteten) som vil være en passe tykkelse på veven for normal bruk. Syntetiske materialer kan ha sine fordeler i det at de kan fåes som type “easy care” og lignende, men syntetisk materiale er i realiteten vanskeligere å holde fin form på, og er heller ikke like slitesterkt som ull. En annen faktor som bør tas i betraktning er at syntetiske materialer ikke puster i samme grad som ull, noe som ofte gjør det mindre behagelig å gå i. Sommerdresser kan gjerne være i stoffer som lin, bomull - eventuelt en blanding av disse - om du ønsker litt variasjon i materialet.
 
Som oftest gjør det seg best med en tradisjonell farge på dressen, som marineblå, grå, koksgrå eller svart. Den kan være ensfarget uten noen form for mønster, eller med forholdsvis diskré striper (såkalt “pin stripes”), eventuelt enkelte “minirutete” mønstre som et tradisjonelt “Glen Plaid” mønster. Andre farger som ofte går igjen på dresser, men som ikke er like “akseptert” i noen kretser, er brun og grønn (oliven). Hvitt og khaki er farger forbeholdt sommerbruk. Når det gjelder dress med mønster så bør du sjekke at mønsteret passer sammen der hvor sømmene møtes - gjør det ikke det så er dette et tydelig tegn på at dressen er av dårligere kvalitet.