Sokkene
 
Leggene skal ikke vise selv når du har benene i kryss. Pass derfor på at sokkene du har på deg har tilstrekkelig lengde. Husk at sokkene må stå i stil med dressen du har på deg. Svarte sokker til svart dress. Til en lys dress, eksempelvis en khaki farget dress, bør sokkene være noe mørkere enn selve dressen og en anelse lysere enn skoene.
 
Skoene

Skoene skal alltid være rene, nypussede i finere anledninger som bryllup, og tilpasset resten av antrekket. Svarte sko er et “safe” valg, og et “must” til svart dress. Om du går for brune sko så kan de kombineres med farger som blå, grå og khaki. For å holde best mulig form på skoene anbefales det å benytte seg av ett skohorn når man tar dem på. Når skoene ikke er i bruk, beholder de formen best ved å legge inn en såkalt skoblokk i riktig størrelse - en blokk i hver sko. 
 
 
Dressbuksen
 
Dressbuksen må være så lang at sokkene ikke vises, og skal ha en liten “knekk” oppå skoen når man står oppreist. Om du har på deg en mer moderne dress med bukse uten fald i livet (en fald er den lille “bretten” som er lagt inn i linningssømmen og som går over i pressen nedover benet), skal det ikke være fold på buksekanten. På en klassisk dress kan du gjerne gå for en foldet buksekant, men ikke mer enn 1.5 cm dyp fold.