Den beste måten å beholde slipsets gode form på er å ha et godt utvalg slik at du kan rulere på bruken av dem. Husk at slipset er en enkel og rimelig måte for å variere antrekkets utrykk. Vi anbefaler derfor at du har minst tre til fire matchende slips til hvert av dine antrekk.
 
Oppbevaring
 
Slipset bør oppbevares på en måte som gjør at det ikke blir krøllete. Det beste vil være å la slipset henge når det ikke blir brukt – enten på en egen slipshenger, eller rundt kraven på dressjakken.
 
Når du er ute og reiser så anbefaler vi at du benytter deg av en slipsboks som vist på bildet under for den beste oppbevaring. Alternativt kan du rulle sammen slipsene og putte dem i skoene som du har pakket med deg, eller folde slipset fire ganger og legge det i innerlommen av dressjakken.
 
Vær obs på ikke å ”rive” av deg slipset når du skal ta det av for dagen om du ønsker å beholde dets form. Du kan gjerne reversere stegene i slipsknuten du benyttet deg av slik at du unngår krøller og vridninger.
Er slipset blitt krøllete?
 
Som oftest vil det være nok å henge slipset opp etter bruk for å unngå krøller. Hvis dette ikke skulle være godt nok kan du folde slipset rundt hånden din for så å la det ligge å ”hvile” på et flatt underlag i noen timer. Til slutt kan du dampe det om nødvendig.
 
På reis kan det ofte være lurt å henge slipsene opp på badeværelset når du for eksempel tar deg en dusj. Da blir de dampet i samme slengen.
 
Flekkfjerning
 
Ved middagsselskap og lignende så er det alltid lurt å benytte seg av et tørkle for å unngå flekker på slips (og skjorte). Skulle uhellet først være ute så kan du for eksempel ta et bomullstørkle og væte det i litt club soda (eller lignende) for så å forsiktig prøve å fjerne flekken. Ved fettete flekker er talkum pulver tingen da dette har en god absorberende effekt. Kjemisk rensing på et renseri er siste utvei, men anbefales ikke da slipset vil miste mye av sin glans.
 
En praktisk fordel med alle silkeslipsene som selges hos oss er at de er flekkbestandige, noe som vil si at flekker har vanskeligere for å feste seg til slipsmaterialet.