Her følger noen retningslinjer for hvordan du kan ta best mulig vare på skoene dine.
 
Oppbevaring
 
For at skoene skal kunne beholde sin form lenger anbefaler vi at du bruker såkalt skoblokk, gjerne i cedertre, i riktig størrelse - en blokk i hver sko. Ved bruk av skoblokk unngår du ikke bare ”bananform” på skoen, men det gjør også at eventuell fukt trekkes ut av skoen.
 
Rengjøring
 
Regelmessig rengjøring av skoene må til for at de skal holde seg fine. Dra over skoene med en tørr klut et par ganger i uken. Vinterstid (hvis snø) bør du tørke av dem alle dager de er i bruk da det er lett at det setter seg hvite saltflekker på dem. Disse flekkene fjernes ved først å bløte flekken godt, for så å masere skinnet med en rundt metallgjenstand, eksempelvis et knivskaft, som hele tiden dyppes i vann. Jobb fra øverst på skoen til nederst ved sålen. Når flekken er fjernet kan du legg litt avispapir inni skoene og la dem tørke i romtemperatur (ved ovn eller i tørkeskap kan skinnet sprekke). Regelmessig impregnering av skoene minsker sjansene for at saltflekker setter seg, og at fukt trekker inn i skoene. Lakksko og sko i syntetisk skinn skal ikke impregneres.
 
Pussing
 
En skikkelig skopuss bør du unne penskoene dine minst én gang per måned, eller hver 3. – 4. gangs bruk. Ordinær skokrem er best å bruke til sko i skinn. Stryk på et tynt og jevnt lag skokrem (glem ikke overgangen mellom overlær og såle), la det tørke, og puss deretter med en skobørste eller en tørr klut. Sko av nubuk eller semsket skinn krever en hard børste, og sprayes med et spesialmiddel for denne type sko som frisker opp den opprinnelige fargen. Husk impregnering til slutt.
 
Noen tips til slutt: Skift sko jevnlig slik at parene varer lenger, skift sokker hver dag for god fothygiene (som igjen bidrar til økt levetid på skoen), og sist, men ikke minst – benytt skohorn!