Stell av dress
 
Ha ikke samme dress på deg dag etter dag. La den få ”hvile” seg, og henge i frisk luft av og til. Benytt deg jevnlig av en myk børste eller klesrullle for å fjerne lo og støv. Ett godt tips for å få dressmaterialet til å glatte seg ut er bruk av damp. Du kan for eksempel henge dressen en stund over et badekar med varmt vann, eller henge den opp et sted på baderommet når du tar deg en dusj.
 
Når du henger plagget bort så må du passe på å tømme alle lommene slik at de ikke blir ”posete”. Velg en henger, gjerne i tre, som er passe bred for å gi skuldre og krave riktig støtte. Knepp igjen alle knapper. Husk at buksen skal henges opp ned etter bena.
 
En dress trenger en skikkelig rens nå og da. Steampressing ved et renseri i ny og ne gjør dressen friskere og penere, og forlenger dens levetid.
 
Stryking av skjorte
 
De færreste dresskjorter i god kvalitet er strykefrie, og skjorter som er såkalt ”non-iron” eller ”easy-care” er ikke alltid hva de utgir seg for å være. Det kan også være vanskelig å få tak i skjorter av denne typen som er tilfredsstillende med tanke på design og komfort. Stryking av skjorter kommer du med andre ord ikke unna.
 
Det første du bør sjekke før du setter i gang med stryking er at sålen på strykejernet er ren og uten store riper som kan skade skjortematerialet. For rengjøring av strykejernssålen bruker du en spesiell stift som fås kjøpt i jernvareforretninger. Deretter sjekker du anvisningen på skjorten, og stiller innstillingene på strykejernet deretter. Benytt deg av ett dampstrykejern hvis du har, eventuelt stryk skjorten mens den enda er litt fuktig etter vask. Husk at strykejernet ikke skal berøre skjorten mer enn et par sekunder på samme sted for å unngå brennmerker og permanent skade.


Nedenfor følger strykeprosessen av skjorten steg for steg.
 
1.       Begynn alltid med snippene først. Skjorten legges på strykebrettet med vrangen opp og snippene brettet ut. Stryk fra høyre mot venstre. Gjør så det samme med rettsiden.
 
2.        Fortsett med mansjettene – fukt først, stryk vrangen og deretter rettsiden.
 
3.       Ermene neste. Legg det ene ermet slik at den langsgående sømmen ligger vendt oppover omtrent midt på strykebrettet. Stryk langs sømmene fra mansjetten opp til skuldersømmen og ned igjen. Snu skjorten og gjør det samme fra denne siden. Repeter denne prosedyre på det andre ermet.
 
4.       Legg så venstre frontstykke av skjorten over strykebrettet. Stryk nøye rundt armsømmen. Snu skjorten og stryk ryggen. Pass på å strekke sømmen godt slik at det ikke dannes rynker. Til slutt tar du høyre frontstykke.
 
5.       Glatt over eventuelle rynker som har oppstått under strykeprosessen til slutt.
 
6.       Heng skjorten opp på en ordentlig kleshenger, gjerne i tre, så snart du er ferdig med strykingen.